Kampverslag 2020

Dit jaar is Jong Nederland Egchel op zomerkamp geweest in Swalmen. Door alle geldende coronamaatregelen moesten er veel aanpassingen gemaakt in de opzet van het kamp. Maar met alle leden, leiders en vrijwilligers is het ondanks al die maatregelen én de hoge temperaturen weer gelukt om een geweldig kamp neer te zetten!  

Voor de leden van Loei-hèl was het het allereerste kamp, spannend.
Zaterdag kwamen we enthousiast het kampterrein oplopen en zijn we meteen onze tenten gaan indelen. Na nog een boterham te hebben gegeten, hebben we een rondje over het hele kampterrein gelopen. Daardoor wisten we vanaf de eerste avond meteen waar alles was. Daarna zijn we onze tenten ingegaan, maar erg veel slaap hebben we niet gehad.
Zondagochtend, ons eerste carré. Hier worden alle leiders voorgesteld, en krijgen we te horen dat de dag draait om het thema "Holland". In de ochtend hebben we ons terrein omgetoverd tot het "Holland Ranja House" en s'middags hebben we verschillende traditionele Hollandse spellen gedaan. Na het eten zijn we nog op de "Haai"geweest een groot opblaasbare waterglijbaan, die stond de hele week op het kampterrein! Daarna hebben nog een Hollands feestje met zelfgemaakte suikerspinnen gevierd en toen was het tijd om naar bed te gaan.
Op maandag hadden we de grote spellenmorgen met gemixte groepjes. Nadat die afgelopen was hebben we weer op de Haai en op de stormbaan gespeeld. Ook kregen we nog een waterijsje. Na zo'n actieve dag waren we na het avondeten erg moe en hebben we gewoon lekker gechild.
Dinsdagmorgen gingen we met hele kamp zwemmen. Daar hadden ze ook een toffe glijbaan. 's Middags hebben we weer op de Haai kunnen spelen en een lekker waterijsje gegeten. Toen kwam er een verschrikkelijk erge regenbui. Er was veel water op ons kampement, maar dankzij de hulp van iedereen zijn de tenten droog gebleven en was het water ook snel weer weg.
Daarna hebben we ondanks de regenbui lekker gebarbecued, dat werd allemaal al voor ons klaargemaakt. We hebben onze tassen klaargemaakt en nog een paar spelletjes gespeeld. 's Avonds was er een klein kampvuur en hebben we tot laat nog een tof feestje gevierd bij de Stuiterballen.
Woensdag was alweer de laatste dag. Alles werd ingepakt en we hebben meegeholpen met afbreken en opruimen. Nog wat spelletjes gedaan, maar het was weer eens erg heet dus erg veel zat er niet meer in. Na het eindcarré kregen we nog iets lekkers maar daarna was het helaas toch echt tijd om naar huis te gaan.


Las Aguilas ging voor de tweede keer op kamp. We hebben ons ondanks de coronaregel goed geamuseerd. We hebben gedanst en gefeest met de Silent Disco. Dit deden we samen met de Stuiterballen. Ook hebben we een film gekeken in de open luchtbioscoop. Verder hebben we de heel veel spellen gedaan waaronder open lucht bingo! Maandag hebben we verkoeling gezocht in de Swalm. Verdere verkoeling konden we vinden in de vele badjes en de gave waterglijbaan die op het kampterrein stonden. Aan het eind van de kamp kreeg Veri Boonen de felbegeerde Las Aquilas beker.

Voor de Stuiterballen stond het hele kamp in teken van Expeditie Robinson. Verspreid over de week moesten we allerlei overlevingsproeven doen: de krachtproef, de eetproef en de kennisproef zijn maar enkele voorbeelden van de uitdagingen die we hebben moeten doorstaan. Gelukkig waren er genoeg momenten waar we lekker konden spelen. We hebben veel tijd doorgebracht op de stormbaan en de waterglijbaan, we zijn een middag naar de 'Swalm' geweest en zijn met het hele kampterrein gaan zwemmen! Elke avond was het eigenlijk feest. We hebben twee keer een Silent Disco gehad en de 3e avond besloten we nog een iets mindere 'silent' disco te organiseren. Ook andere groepen waren welkom en die kans lieten de meesten dus ook niet liggen. Al met al waren we het er met zijn allen over eens dat het een geslaagde kampweek was!  

Het kamp van de Los Guerreros was weer ontzettend leuk! Ondanks de hitte en de lastige coronatijd hebben we ons goed vermaakt. We hebben de hele week alleen maar leuke dingen gedaan! En 's nachts natuurlijk goed geslapen;). Maar het leukste vonden we alle spellen die we gedaan hebben. We hadden wel erg veel geluk met de locatie van ons kampement, aangezien we lekker in de schaduw lagen. Kort gezegd was het een TOP kamp! Hopelijk wordt het de komende jaren weer net zo gezellig als dit jaar!


De Dakota's hebben weer een heerlijk kamp gehad. Zaterdagavond kwamen we vol met energie het kampterrein op. Hierdoor kwam er van slapen niet veel terecht. Zondag hebben we een mooie poort gebouwd vooraan het Dakota terrein. Door de hitte hebben we daarna besloten om lekker met water aan de slag te gaan. Er was een waterglijbaan op het terrein aanwezig waar we ons zeker mee hebben vermaakt. 'S avonds hebben we tegen elkaar gestreden in de 1 tegen 16 quiz. Op maandag werden onze hersenen gekraakt bij de zelfgemaakte escaperoom. Dinsdag hebben we de hele dag bij het water doorgebracht. Na een hoop moddergevechten begon het helaas te regen. We kwamen in een stortbui terecht en kwamen helemaal doorweekt terug op het kampterrein. Gelukkig waren de meeste tenten nog droog. Na een gezellige avond brak helaas toch de laatste dag aan. Iedereen heeft goed geholpen met alles opruimen en toen was het kamp helaas ten einde. Het was weer een zeer geslaagd kamp. Met dit jaar niet 1 maar 2 bekerwinnaars bij de Dakota's. Jante heeft de Dakota beker gewonnen en Bas de kampbeker. Namens alle Dakota's nogmaals gefeliciteerd!

De Woeste Wauze hebben dit kamp deelgenomen aan het spel "Wie is de Waus". Voorafgaande aan het kamp was er al contact gezocht met 'de Waus', zodat deze voorbereid was. Gedurende het hele kamp zijn er spellen gespeeld waar de groep geld voor de pot kon verdienen, aan 'de Waus' natuurlijk de taak om dit bedrag zo laag mogelijk te houden. Op dinsdag middag hebben we allemaal een officiële test ingevuld met 20 vragen over het doen en laten van 'de Waus'. De 3 personen die de test het best hadden gemaakt kregen een groen scherm en mochten meedoen aan het finale spel. Na het finale spel mochten de 3 laatste kandidaten nog een test maken met 10 vragen over de Waus. Uiteindelijk won Iris van Ophoven het spel met de meeste goede antwoorden op de vragen uit de test, Meike Timmermans was 2de geworden & niemand minder dan Kookaï Karis was de Waus van het kamp in Swalmen. De kinderen en leiders hebben genoten van het kamp!

De Lions hebben weer een leuk kamp gehad! We hebben de hele week leuk dingen gedaan. Iets wat minder leuk was dat op zondagochtend als bestek was begraven. Dit had allemaal te maken het het leidingspel wat er elk jaar gespeeld wordt. Maandag was er een spellenmorgen waarbij je met kinderen van andere groepen werd ingedeeld. Als de oudste van elk groepje moesten wij een beetje de leiding nemen. Dinsdag zijn we met iedereen van het kamp gaan zwemmen, wat erg fijn was met de hoge temperaturen. Woensdag hebben allerlei leuke dingen gedaan. Toen we aan het eind van de middag hongerig aan het wachten waren op de BBQ, brak er opeens een grote stormbui los. Gelukkig duurde het niet erg lang en konden we daarna gewoon lekker gaan eten. Woensdag stond vooral in het teken van opruimen. Na nog wat lekkers gegeten te hebben werden we opgehaald en was het kamp officieel ten einde. Al met al was het kamp weer geslaagd!

 In het geval je informatie mist of feedback wil geven,
wees dan zo vrij en neem contact op.