VERTROUWENSPERSONEN

Laura Geurts,  

Al van jongs af aan ben ik lid van Jong Nederland Egchel. Eerst tien jaar als jeugdlid en daarna ben ik doorgegaan als leidster. Het leek me leuk om op deze manier iets terug te doen voor de vereniging, en om de huidige Egchelse jeugd net zo'n gave ervaringen te laten meemaken als ik zelf heb gedaan!

Na een aantal jaren als leidster werd ik gevraagd om in het bestuur te komen als secretaris. Die rol heb ik vijf jaar vervuld met veel plezier. Ook vervul ik inmiddels een aantal jaren de rol van vertrouwenspersoon, wat mooi aansluit bij de opleiding Sociale Studies die ik heb gevolgd. Het is belangrijk dat een lid in vertrouwen zijn ei kwijt kan en zich kan uiten, ook als hij/zij dat niet wil doen bij de leiding van de eigen groep.

Arjan Leijsten,  

Jong Nederland Egchel loopt als een rode draad door mijn leven. Als lid heb ik enorm genoten van mijn tijd bij Jong Nederland. We hadden een leuke en hechte groep, genaamd de Saghitas. De vereniging vond ik zo leuk dat ik na mijn lidmaatschap gestart ben als leider en bestuurslid. Graag houd ik me bezig met het aantrekken van nieuwe leiding en ben ik aanspreekpunt voor kwesties die zich spelen binnen de leiding. Vanuit mijn studie Sociologie heb ik affiniteit met menselijk gedrag, met name m.b.t. groepen. In die hoedanigheid vervul ik ook de rol van vertrouwenspersoon binnen JongNL Egchel.